توضیحاتی در مورد سفره ی هفت سین باستانی
هرسال با فرارسیدن سال نو و فصل بهار، ایرانیان که مردمانی شادزیست بودند این روزها را با نام نوروز جشن می گرفتند. این رسم هم اکنون نیز زنده است. در ابتدای سال و لحظه ی تحویل آن، سفره ای پهن می شد و وسایلی در آن قرار می گرفت که به سفره ی هفت سین مشهور است.
***
در سفره ی هفت سین، هفت خوردنی که با نام سین آغاز می شوند قرار می گیرد. این خوردنی ها نباید دارای نام ترکیبی مانند سیب زمینی یا سیرترشی باشند. باید ریشه ی گیاهی داشته باشند یا اصطلاحا روییدنی باشند و نامشان واژه ای پارسی باشد.
سنجد( Sorb ): نمادی است از عشق
سمنو (Samanoo): نماد است از برکت و فراوانی
سبزه (Verdure): نمادی است از نوزایی و تولد دوباره ی زمین ،موجب فراوانی و برکت در سال نو شود، رنگ سبز آن رنگ ملی و مذهبی ایرانیان است.
سیب سرخ (Red Apple ): نمادی است از باروری و زیبایی
سماق (Sumac): نمادی است از رنگ طلوع خورشید ،باران
سیر (Garlic): نمادی است از پزشکی و درمان ،برای گندزدایی و پاکیزگی
سرکه (Vinegar): نمادی است از جاودانگی و شکیبایی
قرآن(Quran): کتاب مقدس هر آیین
تخم مرغ (Eggs): از نوع سفید یا رنگی نمادی است از نطفه و نژاد
ماهی سرخ (Gold Fish): ماهی یکی از نمادهای آناهیتا فرشته آب و باروری است و وجود آن باعث برکت و باروری میگردد.
سکه (Silver & Gold Coin): موجب برکت و سرشاری کیسه است
نقل (Comfit ): نمادی است از زایش و تولد و بالندگی و برکت
شیرینی (Sweets ): نمادی است از زایش و تولد و بالندگی و برکت
آجیل (Nuts): نمادی است از زایش و تولد و بالندگی و برکت
اسپند ( Wild Rue): در زمانهای قدیم مقدس بوده و در رسمهای نیایشی بکار برده میشده.
انار (Pomegranate): پردانگی انار نشان از برکت و باروری است.